Faxekondi på champagneflasker

af Kasper Mundt-Nielsen

Nu er det ikke fordi, at drikkevarer automatisk bliver “god smag” af at komme på champagneflasker – men det er altså tæt på. Nu fejrer Faxe Kondi så deres 50-års jubilæum ved at flaske deres sodavand på champagneflasker, så det nu næsten bliver acceptabelt, at drikke sodavand til det gode måltid.

Det er ikke bare min og Klumpens yndlingssodavand. Der bliver solgt knap 60.000.000 liter Faxe Kondi om året. Nu fejres deres 50-års jubilæum ved en udgivelse på champagneflasker.

Det er ikke fordi, der bliver blandet alkohol i den klassiske Faxe Kondi og der er heller ikke noget Méthode Traditionelle over de nye jubilæumsflasker fra Faxe Kondi. Det er bare min yndlings sodavand, på festlige flasker. Og så lige op til EM, så dem, der ikke skal tylle Tuborg på fad i stride strømme, kan få lidt sportsvand i stedet.

“Jeg tror, at vi alle har opbygget et behov for at fejre lidt ekstra denne sommer efter corona. Vi synes, vi skal fejre den ikoniske Faxe Kondis 50 års-jubilæum på det danske marked – forhåbentlig sammen med en spændende EM-slutrunde. Der er samtidig vores vurdering, at der mangler festlige produkter på markedet til den stigende del af danskerne, der ønsker et alkoholfri alternativ. Det var derfor helt oplagt at bringe den helt klassiske Faxe Kondi-smag ind i en moderne – og festlig – kontekst,” siger Rasmus Kobbersmed, der er brand manager hos Royal Unibrew.

Selvom flasken er lanceret som en jubilæumsfejring, er det planen at champagneflasken også vil være på markedet fremover.

Og så måske den største nyhed, for Faxe Kondi-connoisseuren: Sodavanden får sin oprindelige grønne farve, som Royal Unibrew ellers gik bort fra i 2007.

“Vi ved, at mange af vores voksne brugere har et særligt nostalgisk forhold til den grønne farve i Faxe Kondi, og vi får løbende spørgsmål til, hvad der er blevet af den. Vi markerer jubilæet med at tilsætte farven igen, naturligvis med naturlige frugtfarvestoffer,” siger Rasmus Kobbersmed.

I første omgang kan man finde champagneflaskerne i landets sportscafeer og fra i dag, den 11. juni også på Bones restauranterne. Først fra uge 36 vil vi almindelige dødelige kunne finde den i butikkerne.

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.