Fanø Bryghus ft. Pleasanti Street – Promises Made

af Kasper Mundt-Nielsen
Promises Made var også en del af Ølpanelets gennemgang af barley wine, som du finder her: Barley wine er øllets konge

Barley wine 10,8 %

En sætning jeg altid har med mig, når jeg skal forholde mig kritisk til noget, er fordanskningen af andetesten: Hvis det ligner en and, svømmer som en and og rapper som en and, ja, så er det nok en and. Og når jeg dykker ned i Fanø og Pleasanti Street’s Promises Made, hører jeg en konstant rappen fra gadekæret uden for vinduet.

Promises Made er en barley wine med tilsat brændt sirup, der giver øllet en flot sort farve og på toppen af øllet finder man en lige så flot mokkabrun og relativt fast skumkrone. Aromaen er rig på tørret frugt, der er lidt røg, karamel og lakrids, og også nogle ristede noter, som let kan forveksles med noter af ristet malt. Det er noter man ikke normalt finder i en barley wine, og skulle jeg blindsmage øllen ville jeg allerede nu gætte på en stout.

Når du drikker øllen, er den umiddelbare oplevelse fyldig og sødmefuld – her er noterne af karamel, subtil citrus, og også tobak – men de bliver hurtig tilsidesat af en kompleks, brændt og ristet smag, som ender kraftigt og bittert. Der er en udtørrende fornemmelse som fra egetræ eller tanniner inde i den fyldige, brændte sirup og humlebitterhed. Kraftfuld, mørk og dyb øl. En kompleks, enormt spændende og velsmagende stout.

Men både Patrick Schou fra Pleasanti Street og Steve Rold fra Fanø Bryghus forsikrer, at det skam er en barley wine, da der netop ikke er ristet malt i øllet. De ristede noter stammer fra den brændte sukker. Men jeg synes nu ændernes rappen (måske er det Johnny Madsens Udenfor Sæsonen de spiller?) i gadekæret tager til. Det ændrer ikke ved, at jeg nyder øllen i stor stil og som en barley wine vil den også være god til blå ost, men hvis jeg vil have en barley wine, bliver det en anden øl end denne ellers smadderflotte Promises Made.

★★★★☆☆

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.