Amundsen Cookie Monster

af Kasper Mundt-Nielsen

Ok, jeg er ikke verdens største fan af Norge generelt. Der er koldt, og hvis det ikke sner, så regner det. Desuden taler de norsk og så har de stjålet vores olie. De sidste par gange jeg har været i Oslo, har det også været med en gyngende færge, hvor alkoholen om muligt har været endnu dyrere, end den er i Norge. Og det er altså ret dyrt – det er vist noget med olie. Men når man så falder over nogle af de norske øl, der er kommet ud af landet de sidste år, Lervig og Amundsen i særdeleshed, så er det svært at bevare den negative stemning. Og jeg har ellers virkelig prøvet.

Lækker dåse, som man siger.

Amundsens Cookie Monster med appendixet ”coconut choc-chip cookie stout” er endnu et søm i min ”anti-Norge ligkiste”. Den er barrel aged på bourbon fade og så holder den intet mindre end 12 %. Som en god stout nu og en gang skal holde i min bog. Cookie Monster er bælgmørk, klistret og cremet. Dufter kraftigt af drømmekage og chokolade. Smagen er et godt mix af chokolade og bourbon, men også et rigtigt skud kokos. Noget boozy, hvilket jeg mener klæder den, men som måske kan være et turn off for nogen.                        

★★★★★☆

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

X