Svenskerne vil lave verdens største udendørs bar

af Kasper Mundt-Nielsen

De er skøre de svenskere. Nu inviterer svenskerne både udenlandske og svenske turister til udendørsbar i de svenske skove, under arbejdstitlen: The Drinkable Country.

Niklas Nyman/Visit Sweden

Det er Visit Sweden, der står bag udendørsbar-initiativet og for at sikre sig, at der ikke bare bliver lunke Pripps, der bliver serveret, har de allieret sig med nogle markante navne, fra den svenske vin- og spiritusbranche.

  • Sydsverige: Rebecka Lithander, anerkendt sommelier, der nu arbejder på den lokale anmelderroste restaurant Mutantur i Malmø. Inden hun startede på Mutantur arbejdede hun på den to-stjernede Michelin-restaurant Daniel Berlin. 
  • Vestsverige: Bar Bruno i Göteborg, en lille hyggelig bar som serverer innovative cocktails med en hjemlig følelse. 
  • Østsverige: Tjoget i Stockholm har de seneste fem år været med på listen over verdens 50 bedste barer. 
  • Nordsverige: Emil Åreng med rødder i Norrland blev udnævnt til Sveriges bedste bartender i 2015 og har vundet flere internationale priser. Emil kommer fra Cadierbaren på Anrika Grand Hotel i Stockholm, hvor han var creative director. Han er forfatter til cocktailbogen ”Salongs i Norrland”, som blev kåret til verdens bedste cocktailbog i 2016.  

Ligesom eksperterne dækker forskellige regioner i Sverige, vil The Drinkable Country også være tilgængeligt i stort set hele landet. Overvejer i en tur med broen til det blå-gule fædreland, kan bordene findes i følgende byer, i Skåne-regionen: Ormanäs. Vånga og Ven.

Det er en god idé at bestille bord, lyder det fra turistbureauet – det kan man gøre her: The Drinkable Country – men mon ikke også, at man kan nyde en lækker cocktail i den svenske skovbund, skulle pladserne være optaget.

Der bliver opstillet 16 bar borde rundt om i landet, og hver bar vil have et varieret udbud, der afhænger af, hvilke typiske naturinspirerede drinks og craft-spirits, som den enkelte aktør har valgt at fremhæve fra regionen.

Forsætter efter billedet

Niklas Nyman/Visit Sweden

Initiativet er en fortsættelse af The Edible Country, verdens største gør-det-selv gourmetrestaurant med opskrifter produceret af Michelin-belønnede kokke, som Visit Sweden lancerede i 2019. Måltidskonceptet bliver altså nu udvidet til også at omfatte drikkevareoplevelser. Ligesom med maden er det tanken, at gæsterne enten kan skabe deres egne drikkevareoplevelser med opskrifter fra drinkseksperterne, færdige lokale drikke og ingredienser som findes i omgivelserne, eller med hjælp fra en lokal guide. 

“The Drinkable Country gør det muligt for besøgende at udforske svenske smage i verdensklasse direkte fra naturen. Sveriges store spisekammer med bær, planter og frisk vand indbyder til mange fantastiske drikkevareoplevelser, som vi vil vise til mange flere”, siger Jens Heed, der leder Måltidsturismeprogrammet hos Visit Sweden.

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.