Svaneke Bryghus – First Mate Craft Pilsner

af Kasper Mundt-Nielsen

Bornholm, Bornholm, Bornholm. En dejlig ø, jeg har besøgt et hav af gange. Jeg har gode minder fra Sørens værtshus, hvor der er blevet slået til søm og nydt en kold fadøl med min, den gang kæreste – nu kone og så er der jo også lige Svanekes Bryghus. Den gang, for mange år siden, sidste gang jeg var der, lavede de nogle lækre øl, tilsat ustyrlige mængder chokolade eller lakrids og det gled lige ned i løgneren, til stort velbehag. Siden da, er der løbet mange øl under åen og Svaneke er ikke udviklet sig i samme hast, som mine smagsløg.

Jeg var derfor også indstillet på en kedelig oplevelse, med deres First Mate Craft Pilsner.

First Mate har et flot, højt og kridhvidt skum, der virkelig står flot i glasset. Øllet er hazy og orange, langt fra den klare og gule øl, jeg havde forventet. Både aroma og palette er præget af en sød malt. Får noget stenfrugt, jern og korn. Lettere frugtpræget og vandet pilsner. God og rimelig markant bitterhed, der ikke bliver for meget. Jeg blev ikke overrasket, må jeg ærligt indrømme – den er kedelig.

Den har kostet 15 kroner i fakta og den relativt lave pris, hiver den lige op fra de allerkedeligste karakterer.

★★★☆☆☆

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.