Spybrew – Santa’s Frosty Nuts

af Kasper Mundt-Nielsen

Winter Ale 6,5 % ABV

Det er ikke mange tanker jeg skænker julemandens frosne kugler. Hvis jeg gjorde, var det nok heller ikke tanker jeg ville dele med jer. Men altså, nu sidder jeg med et glas fyldt med frosne kugler og så er det sgu svært at lade være, med bare at tænke lidt på dem.

Jeg er sikker på, at det er koldt at flyve rundt i en kane, i december måned, men hvis kuglerne ligefrem fryser til, kunne julemanden da ønske sig et par lange, uldne underbukser til jul? Julemor må da sætte pris på, at de ædle julemandsdele bliver holdt i live? Eller måske foretrækker de dem bare frosne? Måske skulle vi bare snakke øl i stedet for julekugler.

Santa’s Frosty Nuts er Spybrews årlige julebryg, som efter at have været fremvist i den første julekalender fra Natholdet oplevede en enorm popularitet. Desværre har det ikke været muligt at finde afsnittet online, så I må bare stole på mig, når jeg siger, den blev godt taget i mod.

Smuk mærk rødbrun kulør, med et fast skum. Aromaen lover en sødmefuld øl, med et snert af appelsin. Kroppen er let, med en humlet og maltet dybde. Jeg smager karamel og brunt sukker. Øllen varmer om hjertet og måske også lidt om mine ellers ikke så frosne julekugler. Niveauet af humle er yderst behagelig og giver en krydret dybde til den ”fudgy” krop. Der er et lavt niveau af CO2 og bitterheden er af en god, medium karakter. En behagelig finish, til en behagelig øl. Øllen er fremragende skruet sammen og jeg forstår hvorfor Anders, Søren og Carsten syntes godt om den. Det er et stensikkert hit til julebordet, hvor alle kan være med.

You may also like

1 kommenter

Hemmelig ølbrygning med Spybrew - Bare God Smag 17. april 2021 - 20:05

[…] Santa’s Frosty Nuts (Spybrews julebryg, red.) var med i Natholdets Julekalender, blev Spybrew pludselig […]

Svar

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.