Slowburn Brewing – Blitzen

af Kasper Mundt-Nielsen

Hazy IPA 6,5 % ABV

Så er der dømt julebryg fra Slowburn. Blitzen er et fantastisk potpourri af humler, der inkluderer de allestedsnærværende Nelson Sauvin og Galaxy, og derudover også Simcoe, Mosaic og Hallertau Blanc. Et skørt juleprojekt, hvor nelliker og kanel er smidt til hjørne, til fordel for humler i urimelige mængder.

Øllen er tappet i dag, så humlerne stikker noget ud og jeg er sikker på, at oplevelsen vil ændre sig en smule den kommende tid. Men det er ikke ensbetydende med, at den ikke er drikkeklar nu, for det er den.

I næsen er den dank, humlet og med en god gang nåleskov. Der er proppet en hel tropeskov i dåsen, her i blandt mango, passionsfrugt og citrusfrugter, der kæmper med den skunkede dankiness. Mundfølelsen er creamet og olieret. Kroppen er mediumfyldig og den umiddelbare smag er præget af grønne noter og især græs. Der også frugtsødme i øllet, der samtidig fremstår frisk fra en piblende karbonering og en lidt sjov crispiness, jeg ikke forventede i en øl af denne kaliber. Der er et maltet præg i finishen, der ikke er synderligt bitter. En rigtig mad-IPA, der også står fint på egne ben.

★★★★☆☆

Kan findes på https://slowburn.coop/

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.