Nerd Brewing – Extends 2020 Carrot Cake Edition

af Kasper Mundt-Nielsen

Oatmeal Stout 11,5 % ABV

Voks på øl ser skide godt ud, men er røv upraktisk. Det er intet mindre end en tilbagegang for den lange stolte udvikling af vores evner til at præservere og emballere vores drikkevarer. Skulle man endelig gå “full cave man” og anskaffe sig en champagnesabel, så skulle det da kun være for at kappe hovedet af de flasker, der er så uheldige at have fået dyppet halsen i voks. Så er den skid vist slået og lad os så kigge nærmere på øllen i stedet.

Extends Carrot Cake Edition har et flot brunt og aromatisk tungt, dog kortlivet, skum. Duften er præget af eg, hvede, vanilje og så fornemmer man tydeligt, at vi har med en tung og alkoholrig øl at gøre. Der er ikke noget, der skriger gulerod i næsen, men allerede efter første snif, er du ikke i tvivl om, at der er noget “kaget” over øllen, uden den bliver pastry. Der er en sødmefyldt og krydret duft, der stamme fra hhv. gulerødder, peber og kanel.

Efter første sip er man slet ikke i tvivl om, at man har med en særlig øl at gøre. Det er ikke en ekstrem pastry stout, der bombarderer dig med sukker og donuts, det er nærmere en fuldfed, boozy og kraftfuld egetræslagret stout med finesse. Hvis man påstå at en kageøl har finesse, er Extends i hvert fald en kandidat til tilnavnet. Den har i hvert fald stil og så er den uden tvivl kompleks.

Den er sød. Brun farin, krydret med kanel og kardemomme og en spændende gulerod, der bliver bedre og bedre i takt med at øllen åbner op. Der er selvfølgelig husket Philadelphia toppingen i form af et godt skud laktose. Det er i sandhed en gulerodskage på flaske, tilføjet en ristet maltprofil, salt og en lang, bitter finish. Fremragende øl med masser af lag.

★★★★★☆

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.