Mikkeller – Big Worst

af Kasper Mundt-Nielsen

American-style Barley Wine Ale 14, 4 %

Lige om lidt er det BarleyWember og på beerbloggers.dk har de samlet en række personligheder fra (og folk nær) ølbranchen, for at få deres anbefaling på en Barley Wine, der er værd at give sig i kast med. Jeg har også fået lov til at anbefale en øl, og det er den, du også kan læse om her. Jeg kan varmt anbefale at læse samtlige af anbefalingerne, der kommer vidt omkring: De bedste barley wines

I min verden må en Barley Wine godt være opulent, nærmest vulgær. Selvfølgelig er balancen vigtig, men man må godt tage ekstreme midler i brug, for at komme i mål med en velbalanceret Barley Wine, der kan skabe glæde en hel aften. Og netop det, formår Mikkeller med deres Big Worst. Her har vi en ordentlig sukkerbombe med så rigelige mængder humle, at det lykkedes at balancere dette power house af en alkoholrig Barley Wine.

I næsen er Mikkellers Big Worst rig på karamel, men også grønne urter, hvilket allerede her lover en oplevelse ud over det sædvanlige. Der er malt, kandis i rigelige mængder, karamel, byg og så en meget og fyldig humleprofil, der samler op på de forskellige elementer. Der er ingen tvivl om, at den er sød. Den er slikken til en side, jeg vil kalde bedstemoragtig: toffee, svesker og skovbær. Derudover er der også en markant alkoholprofil, der ikke er til at komme uden om. Big Worst er opulent. Den er vulgær. Og den er vanvittig lækker.

Købt hos Wika Meny, Køge: 100 kr.

★★★★★☆

Da #BarleyWember gik på hæld, smagte jeg på en af de andre i serien:

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.