MBCC 2022 blå session – det skal du smage

af Kasper Mundt-Nielsen

Skal du deltage på MBCC 2022 og har billet til den sene session fredag den 13. – altså den blå – skal du læse med her, hvor jeg giver mit bud på ti øl, du ikke bør misse samt én jeg vælger at undgå.

Deltager du i en af de andre sessioner, kan du skabe dit eget overblik her: Alle øl og bryggerier på MBCC

Med 91 bryggerier, der præsenterer 198 øl – og blot fire og en halv time til rådighed – er det en god idé at lave en plan, inden man deltager i den store ølbegivenhed.  Her er ti øl, jeg vil gøre et ihærdigt forsøg på at smage.

1. Lua Brewing – Gil’s Pils. Pilsner 5 % ABV

Hvis du er Year of the Lager discipel, bør du starte med et besøg hos Des Moine bryggeriet Lua Brewing, der har brygget en crafty hipster pilsner med en flot etiket og en – for typen – høj rating på Untappd. En ren, sprød og bællevenlig tysk inspireret pilsner. Prøv også deres stout Fleeting, mens du er der.

2. Nevel Wild Ales – Apotheose. Wild Ale 6,5 % ABV

Når du er kommet dig over din pilsner forvildelse, kan du dykke ned i wild ales, og dem er der mange af. Hollandske Nevel er mestre ud i de vilde øl, og så er køen forhåbentlig en smule kortere end til hype-mesteren Tommie Sjef, der også et besøg værd, hvis du vil bruge alle fire en halv time i kø.

3. Bofkont – Kallise Merlot-Kriek 2020. Lambic 6 % ABV

Det er stadig surt og vildt, og Bofkont laver nogle fabelagtige sure, vinøse øl. Er det til at komme til, bør du ikke snyde dig for deres øl med merlot druer.

4. Drekker – Ice Ice Prrrty. Smoothie sour 6,2 % ABV

Fra det helt sure til det mere søde sure. Drekker laver en pastry, slushice sour med alt fra lime til kirsebær og kokosnød. Er man til de ekstreme stile, skal man ikke snyde sig fra at prøve Drekkers øl. Husk at skylle glasset bagefter…

5. Fremont – Brew 6000. Barleywine 11,9 % ABV

Jeg har endnu til gode at blive skuffet over øl fra Fremont og med denne bourbon barrel aged barleywine bliver det heller ikke denne gang. 16 måneder på first fill fad. Lækkert! Og bliv endelig stående hus Fremont, der i samme session serverer en New England Double IPA til lige at skylde munden inden:

6. Untitled Art – Double Barrel Iced Barleywine. Barleywine 20 % ABV

Ærlig talt, jeg ved ikke hvor godt det bliver, men jeg skal i hvert fald ikke snydes for oplevelsen. 1380 personers stemmer giver den et gennemsnit på 4,36 på untappd, så helt ringe kan det umuligt være. Øllet har først været et år på Woodford Reserve Bourbon fade, dernæst er øllet frosset ned og koncentrat, for at blive hældt på et nyt fad, hvor den så har lagret i yderligere 18 måneder.

7. Põhjala – Château Noir (Cellar Series) Imperial Porter 12 % ABV

En bitter, men vinøs porter lagret på både bordeaux og pedro Ximenez fade. Det kan kun være godt.

8. Moksa – Midnight Abundance. Stout 18 % ABV

En dobbeltmæsket øl, der dernæst er kogt ned i 28 timer, for dernæst at få 22 måneder på æble brandy fade. Den har så lige fået yderligere 15 måneder på Rye whiskey fade fra Thomas H. Handy. Der kommer nok også til at være kø!

9. Superstition Meadery – Endivelicus. Mjød 13 % ABV

En kirsebærmjød fra en særdeles velrenommeret mjødproducent. Og en enkelt ikke-øl kan man godt lige klemme ned under det store øl-orgie. Men så også bare en enkelt. Du ser mig i hvert fald ikke stå i kø til Untitled Arts Hard Seltzer… selvom Pineapple Dragonfruit Soursop ikke lyder værst.

10. Pulpit Rock – Oh Joy! Double Pastry Stout 11,1 % ABV

Aftenens dessert er den højst ratede øl i den blå session med hele 4,74 på untappd. Er man til slikken dessertøl med kokos, mandler og vanilje, skal den smages.

Så mens den kommer til at stå på en masse øl, og også en smule mjød, får du mig aldrig til at anerkende, at Seltzer hører sig til blandt verdensklasseøl. Basta.

You may also like

1 kommenter

Lyse nætter til Copenhagen Beer Week - Bare God Smag 7. maj 2022 - 09:32

[…] Fredag og lørdag indtager Mikkellers MBCC 2022 Øksnehallen. Det er velsagtens årets største begivenheder for den dedikerede ølnørd. Med bilpriser fra 620 kroner og op til 3.025 kroner er gæsterne sikret øl fra absolut øverste hylde, fordelt over to sessioner af fire timer hver dag. Her er hvad jeg skal smage til den blå session: MBCC 2022 Blå Session […]

Svar

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.