Mad Molly – Summer Soon & Black Flower

af Kasper Mundt-Nielsen

Reklame – Øl leveret som anmeldereksemplar

Michael og Micheal er to fyre med base omkring Køge. De to rockentusiaster har i en årrække været aktive hjemmebryggere, men sidste år sprang de ud som vaskeægte bryggere, under navnet Mad Molly.

Mad Molly – Summer Soon

Pale Ale 5,4 %

Summer Soon er en ret mørk, nærmest en lys ravrød pale ale med et off white skum. Duften af de tropiske frugter er lettere karamelliserede og giver citrusfrugter, melon og stenfrugter et sødmefuldt præg. Kroppen er rund og har en god fylde for ølstilen. Karboneringen er til den friske side og sammen med en god syreprofil giver det et modspil til den fyldige og sødmefulde maltprofil. Let krydret humle og floral humle runder øllen godt af sammen med en moderat bitterhed. Jeg ville ønske, at solen havde skinnet i min have, da jeg knappede Summer Soon op, for man kan sgu ikke andet, end at komme i sommer stemning, efter et par tåre af den friske sommer bajer.

★★★★☆☆

Mad Molly – Black Flower

Black IPA 7,5 %

Black Flower ligner ved første øjekast en porter. Kulsort og et fint lysebrunt og luftigt skum. Men det er selvfølgelig en af de hersens Black IPA, som vi ser alt for få af herhjemme. Farven kommer fra den hårdt ristede malt, som også dominerer aromaen, men dog bakket op af græs- og fyrrenåle noter, citrus og en mild duft af tropeskovenes frugter. Smagen er i den grad også domineret af den ristede malt, der sammen med en gavmild humle giver en voldsomt bitter øl. Øllet går hen og bliver ubalanceret, da humlen har meget svært ved at komme til udtryk, selvom en alkoholprocent på hele 7,5 % ellers gør sit for at hjælpe til med en sødme, der skal modarbejde bitterheden. De kommer ikke i mål, men ideen er god. 

★★★☆☆☆

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.