Mikkeller – Limbo Riesling 0,3 ABV

af Kasper Mundt-Nielsen
Limbo Riesling er en alkoholfri øl tilsat rigelige mængder rieslingjuice. Foto: Bare God Smag

Mikkellers Limbo-serie havde egentlig gået min næse forbi. Jeg kan godt lide min øl med alkohol og hvis jeg skal køre eller præstere, klarer jeg mig gerne helt uden øl. Jeg har klaret mig uden øl, fordi jeg endnu ikke har fundet en alkoholfri øl, der stiller mig tilfreds. De har ikke rigtigt haft en positiv indvirkning på måltidet eller humøret og smagen har ofte været forglemmelig. Inden i lyncher mig, er jeg udmærket klar over hvilken rivende vækst markedet er inde i og jeg har da også hørt positivt om ind til flere, også danske, bud på alkoholfri øl de senere år og i år i særdeleshed. Og da Mikkeller peger på sin egen Limbo Riesling som årets øl, bliver jeg simpelthen nødt til at se om manden han er blevet bims eller om der er noget med snakken.

Limbo Riesling skummer ganske kort op med en helt fin skum, som straks ligger sig fladt over den strågule gennemsigtige øl. Duften er som en utrolig intens riesling: citrus, ananas, honning og nektariner. Smagen er præget af friske, grønne æbler og fornemmelsen er juicy og enormt vinøs. Smag, duft og fylde giver en dejlig saftig oplevelse og havde du prøvet at bilde mig ind, at det var en lavcarboneret radler, var jeg nok ikke så svær at overbevise. Limbo Riesling er en fantastisk oplevelse, der læner sig op ad publikumsfavoritten fra samme bryghus: Riesling People. Forskellen er dog på ca. 6,4 %.

For mig rammer øllen på et tørt sted. Hvis det er svært at finde en god alkoholfri øl man bryder sig om, er det velsagtens decideret umuligt at finde en god alkoholfri vin. Og jeg vil til hver en tid, med god samvittighed byde på en Limbo Riesling, hvis retten kalder på en riesling kabinett.

Som øl… ja, jo dybere jeg kommer i glasset, jo mere får jeg overbevist mig selv. Det på trods af den manglende alkohol, der ellers plejer at lade humøret stige.

Jeg giver Limbo Riesling ★ ★ ★ ★ ☆ ☆

Det er et godt køb, der smager godt og gør mig glad. Men årets øl er det altså ikke. Hvad er din favorit fra 2019?

You may also like

2 kommentarer

Er en øl uden alkohol virkelig årets øl? – Bare God Smag 11. januar 2020 - 17:38

[…] Limbo Riesling 0,3 ABV – anmeldelse Læs min anmeldelse af Limbo Riesling. […]

Svar
Er en øl uden alkohol virkelig årets øl? – Bare God Smag 25. september 2020 - 22:54

[…] Mikkeller – Limbo Riesling 0,3 ABV Læs min anmeldelse af Limbo Riesling. […]

Svar

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.