Krenkerup og Mikkeller laver guldøl collab

af Kasper Mundt-Nielsen
Øllen er sponseret af Krenkerup Bryggeri. Der er ikke betalt for samarbejdet og anmeldelsen står for egen regning.

Traditionalisterne fra Krenkerup er gået sammen med den tidligere humlefanatiker, nu frelst pilsnerevangalist, Mikkeller, om at skabe et forfriskende bud på den gode, gamle guldøl. Der er ikke noget revolutionerende over den nye Guldøl – den er bare brygget med gode råvarer, godt håndværk og selvfølgelig efter reinheitsgebot.

Jeg tror heller ikke 2021 bliver pilsnerens år, trods min tongue-in-cheek kommentar om, at vi altid lever i pilsnerens år, sidste år:

Men til gengæld kan vi ikke komme uden om, at vi bliver præsenteret for både klassiske og til tider lettere vovede fortolkninger af de mere traditionelle pilsnertyper, samtidig med, at øltyperne generelt får mere opmærksomhed. Og så er der lige det faktum, at pilsnerøllen stadig er den mest solgte øltype, og så har den sin berettigelse på langt de fleste frokostborde.

Krenkerup/Mikkeller – Guldøl

Dortmunder 5,8 % ABV

Flot, gylden farve og et lige så flot og indtagende skum. Aromaen er stærkt præget af malt og korn, og har noter af sødmefyldt bagværk og milde underliggende noter af citrus og urter. Fyldig og frisk øl. Den fyldige krop ligger godt i munden og byder på en udsøgt maltprofil og markant bitterhed. Øllet er karboneret friskt og af noter finder vi naturligvis den næsten fede malt, men også milde krydrede noter, svag citrus og en blød, men let sødlig floralit. Guldøl er klassisk Krenkerup tilsat en portion pilsner-genfødt Mikkeller og den vil tage sig godt ud på ethvert frokostbord.

★★★★☆☆

You may also like

1 kommenter

Reinheitsgebot = ren lykke? - Bare God Smag 5. april 2021 - 15:04

[…] Dem har jeg skrevet en del om tidligere: Lokal stolthed producerer klassisk øl til restauranterne og Krenkerup og Mikkeller laver guldøl-collab. […]

Svar

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.