Highland Park – Twisted Tattoo

af Kasper Mundt-Nielsen
Highland Parks Twisted Tattoo blev lanceret sidste år, som en erstatning for deres Full Volume whisky.

46,7 % ABV

Sidste år havde jeg fornøjelsen af at interviewe tatovør og designer af flasken til Twisted Tattoo Colin Dale. Colin har en shop på Amager, hvor jeg efter interviewet har været under nålen et par gange. Colin specialiserer sig i mytologiske skabninger og stammetatoveringer og et oplagt valg, når Highland Park skulle finde en kunstner, der skulle pryde whiskyen, der skulle overtage deres Full Volume whiskys plads i sortimentet.

“Colin Dale var et ideelt valg som kreativ partner. Han er det perfekte eksempel på en moderne “Viking Soul”, og samarbejdet præsenterer på smuk vis lighederne mellem vores håndværk: Tatoveringer har en følelsesmæssig betydning og fortæller historier på huden, ikke ulig måden vores whisky fortæller historien om vores forfædre på Orkney. Begge kunstformer kan spores hundredevis år tilbage, og det helt traditionelle håndværk spiller stadig en væsentlig rolle både i tatovering og whiskyproduktion”, sagde Jason Craig, den internationale brand director hos Highland Park, om samarbejdet mellem det skotske destilleri og den dansk-canadiske tatovør.

“Både whisky og tatoveringer handler om, hvor man kommer fra. Tatoveringer er meget populære i øjeblikket, og mange unge vil have tatoveringer for tatoveringens skyld – de følger en trend.

Men de som får tatoveringer med rod i historien og kulturen, får et mere holdbart produkt, der bevarer relevans, når moden skifter. Det er det samme med whisky.

Når man er ung, drikker man hvad som helst for effektens skyld, men i takt med at man bliver ældre, bliver man mere moden og dannet og tager tingene, både whisky og tatoveringer, for smagens og oplevelsens skyld. Jeg tror, det er mere holdbart, når man lægger tanker i sit valg af whisky og sit valg af tatoveringer”, sagde Colin Dale.

Jeg var derfor også glad for både at lade mig prikke af Colin og nyde en god dram fra Highland Park.

Twisted Tattoo er en kraftig 16-års single malt lagret på ex-rioja fade og first still bourbon-fade.

Den har en flot, klar gylden og let rosa kulør, som formentlig kan tilskrives tiden på Rioja-fadene. De første duftindtryk stammer også fra fadet. Her er noter fra træ og vanilje, men også tørv og tropiske stenfrugter. Smagen er sød og fyldig og aromatisk præget af modne røde frugter. Den fede og cremede vanilje forsætter i en lang finish, som bliver sluttet af med et let touch af tørverøg.

★★★★☆☆

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.