GLOW/Amager Bryghus – Long Before You Were Born

af Kasper Mundt-Nielsen

GLOW eller Gangsta Ladies of Wort er et netværk, 23 kvinder høj fra hele ølbranchen, der blev oprettet i efteråret 2019. Netværkets formål er at gøre kønnet i en mandsdomineret branche irrelevant. Der skal være ligestilling i branchen, både på bryggeriet og ude på den anden side af baren. GLOW har været fremme i medierne, for at fortælle, at det som kvinde er svært at blive taget alvorligt i ølbranchen og det er uanset om man brygger, forhandler eller markedsfører øl. Det er naturligvis ikke acceptabelt og Bare God Smag tager hatten af for de dygtige kvinder. Øl skal aldrig handle om køn, hverken hvem der brygger den eller hvem der langer den over disken.

Mariana Schneider, der er assisterende chefbryggerassistent hos Amager Bryghus påpeger, at GLOW ikke er et angreb på mænd.

– Vi ønsker, at GLOW skal være med til at forandre kulturen omkring øl og gøre det til et mere kvindevenligt miljø. Det er et fællesskab af kvinder, men det er for alle, og mænd er velkomne til vores events. Og GLOW var aldrig nået så langt uden støtte fra de mange mænd, der har bakket op om os, siger hun til hjemmesiden minby.dk

Netværkets første sammengjort øl blev da også brygget som et collab med netop Amager Bryghus og resultatet blev:

Long Before You Were Born

En tørhumlet westcoast IPA på 6,8 % og med en IBU på 75.

Frisk og relativt tør, hazy vestkyst IPA med et godt skud citrusfrugt og lemonskal. Det er ikke en øl, der går stille med dørene; bitterheden er intens og omfavnende. Flot og mediumfyldig krop og en fantastisk, lidt dank mundfylde. Lang, tør finish.

★★★★☆☆

Jeg ser virkelig frem til at følge med i GLOW’s fremtidige arbejde. Både for ligestillingen og ølbryggeriet.

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.