Gigantic Brewing Company – Fantastic Voyage

af Kasper Mundt-Nielsen

Oak Aged Saison – 6,6 % ABV

Brett galore.

Kattepis, vådt hø og andre lækre noter fra stalden. Med andre ord: farmyard funk. Og denne øl er i den grad funky. Der er intet subtilt over Fantastic Voyage>Galaxy – eller hvad det nu er, det rigtige navn er. Den dufter mere eller mindre af en overpisset kattebakke. Det er næsten, men også kun næsten ulækkert. Hvis en stærk duft af kattepis nogensinde kan være elegant, så er det måske i denne øl.

I smagen er der skruet lidt ned for funken. Mundfølelsen er både vandet, men samtidig med til at få munden til at løbe i vand. Savory. Syrebiddet jeg forventer er modsat kattepisset yderst subtilt: alt handler om brett her. Det der med brett klarer øllen i den grad til punkt og prikke. Kroppen er vandt og let, og en smule olieret. Aromaen er måske lige i overkanten. Den er super tør, den er humlet og en snert af passionsfrugt. Den er også bitter, på den der zesty grapefrugt agtige måde og for lige at sætte prikken over i’et, er der også en god del fad at spore. Det virker desværre ikke synderligt integreret i øllen.

Jeg tror ikke mit valg af et bourgogne glas gjorde meget godt for øllen, så måske vil du have en større oplevelse med lidt mere afdæmpet aroma og en mere tight krop i et andet glas. Måske. Men hey, den koster altså kun 55 kr i Mikkellers bottleshop i torvehallerne, så dan dit eget indtryk og lad mig gerne vide, hvad du synes om den.

★★★☆☆☆

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.