Gaffel ft Mikkeller – Viking Kölsch

af Kasper Mundt-Nielsen

Kölsch 5 % ABV
Jeg ville egentlig ikke sige så meget om denne øl. Det er ikke en type øl jeg typisk drikker, men til gengæld nyder jeg den i fulde drag i et godt festligt lag syd for grænsen. Jeg gider ikke sidde at filosofere over en Kölsch eller sidde og tærske langhalm på oplevelsen. Det er i min bog ikke en ”intellektuel” øl (og jeg bruger anførselstegn, for det er et dumt udtryk, tak), men bare en øl der skal drikkes og nydes for hvad den er. Tysk ølstil med mange år på bagen, men navnet Kölsch fik den først i 1918. Top fermenteret, men konkurrer ofte med pilsnerøl på menukortet. Denne øl har næse domineret af hvid peber og en bred, fyldig og våd malt. Den har en fin omfavnende krop og øllet smager af lyst flydende brød tilsat citrus. Den er rimelig friskt humlet og den lavt carbonerede Kölsch er dejlig forfriskende.
★★★☆☆☆

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.