Danmarks bedste påskebryg – part 3

af Kasper Mundt-Nielsen
Foto fra dengang man stadig måtte holde påskefrokost.

Reklame – øllene er modtaget som anmeldereksemplarer

Mit store håb har længe været, at det var forsvarligt at mødes hele familien om det store påskebord. Om det kommer til at gå i opfyldelse kan jeg ikke sige, men jeg vil have lov til at leve i drømmen lidt endnu.

Skulle miraklet ske og vi samles om det helt store påskebord, skal der selvfølgelig en masse påske- og forårsbryg på bordet. Det skal der også, selvom det kun skulle blive for min søn, kone og jeg, men bliver vi 10 (eller 20!), vil der blive stillet større krav til udvalget af øl, alt efter gæsternes smag og behag. Derfor håber jeg du vil læse med her på Baregodsmag.dk, hvor jeg anmelder en stribe af de danske forårs- og påskebryg og så vidt muligt anbefaler en ret til.

Du kan finde de seneste to tests her:

Danmarks bedste påskebryg part 1

Danmarks bedste påskebryg part 2

En tendens, jeg havde forventet at se mere til, i takt med at jeg smager mig igennem dette års påskebryg er alkoholfri eller lavalkoholiske varianter. Efterspørgslen på øl med mindre alkohol er stødt stigende og netop når man er ude og mødes med andre, og bilen også skal transporteres hjem, er det jo oplagt at lede efter øl med nul eller i hvert fald mindre alkohol.

I denne test er der en enkelt lavalkoholisk påskebryg med, men om den er værd at drikke, kan du finde ud af længere nede i testen.

Øllene er anmeldt efter nedenstående skala og jeg vil gerne understrege, at jeg har forsøgt at være så objektiv som mulig i min beskrivelse af øllet, men scoren er naturligvis så subjektiv som det kan blive. I vil bemærke, at jeg ofte bruger karakteren 3 ud af 6, hvilket bestemt ikke skal lade jer afskrække – specielt ikke, hvis i bryder jer om de karakteristika, jeg mener øllet har. Scoren 3 ud af 6 giver udtryk for, at vi har med en helt OK øl, som jeg ikke nødvendigvis selv vil gå ud og købe igen, men som jeg nyder med glæde, hvis den bliver serveret for mig.

★ ★ ★ ★ ★ ★ : Outstanding smag og tildeles stemplet ”Bare God Smag”

★ ★ ★ ★ ★ ☆ : Fremragende smag

★ ★ ★ ★ ☆ ☆ : God smag og godt køb

★ ★ ★ ☆ ☆ ☆ : OK smag

★ ★ ☆ ☆ ☆ ☆ : Pris og kvalitet hænger ikke sammen

★ ☆ ☆ ☆ ☆ ☆ : Bestemt ikke god smag!

Indslev Bryggeri – Påskehvede

Weiss Beer 6% ABV

Øllet er strågult og står med en flot cremet, hvid skumkrone. Masser af friske noter af hvede, hvide blomster, men også underliggende noter af modne eller ligefrem tørrede frugter. Den mediumfyldige krop er cremet og ligger godt i munden. Med smag af hvede, tørrede røde æbler og en mild bitterhed vil den gå godt til lyst brød, æg og rejer, men også friskost eller en god, smagsrig og urtet gedeost.

★★★☆☆☆

Herslev Bryghus – Økologisk Høst

Saison 4,6% ABV

En bleg, strågul øl med en perlende frisk, hvid skumkrone. Der er en duft af korn, gær, citrus og appelsin. Økologisk Høst byder på en god mundfylde og kroppen fremstår frisk og frejdig. Masser af kulsyre, citrus og et lille skud peber pirrer smagsløgene. Underliggende noter af æbler, pærer og appelsinskal. Server til saltholdige kødretter eller fed, fersk fisk.

★★★★☆☆

Kasper Brew Co. – Soul swimming

Saison 6% ABV

Gylden, uklar øl med en smule gærrester. Let hvid skumkrone. Livlig duft af citrusfrugter, bananer og pære. Kroppen er mediumfyldig, vel-karboneret og sødmefuld. Banan og rørsukker leder tankerne hen på en belgisk dubbel med en maltet og karamellignende sødme. Men øllen fremstår friskere end den gængse dubbel og med et ligeledes friskt bid af humle, der byder på krydrede noter og citrus samt en bitter finish. Vil gå godt til rustikke kødretter, vildt, ost og måske endda godt krydret mad.

★★★★☆☆

Flere anmeldelser under billedet

Tuborg – Påskebryg

Vienna Lager 5,4 % ABV

Gyldent og klart bryg, med et klassisk højt og lifligt skum. Der er klare noter fra malten; frisk korn og karamel, og også en snert af citrusfrugt. Kroppen er mediumfyldig med en kornet og metallisk klang. Karamelklister, citronskal og vådt pap. Bællebajer, der ikke rigtigt tilføjer noget til gastronomien.

★★☆☆☆☆

Fur – Påskefrokost

Ale 2,7 %

Ravgylden øl med en tæt offwhite skumkrone og en kraftfuld sødlig karamel- og smørduft, hvor der bagved gemmer sig en fin og mild duft af citrusfrugter. Der er også en duft af sort te og andre florale elementer. Kroppen er fyldig og man fornemmer en hvis restsukker blandt smagen af sort te, malt og en grøn og mildt krydret humle. Man kan køre på et par af dem.

★★☆☆☆☆

Ørbæk – Påskebryg

Brown Ale 7,2 % ABV

Ørbæks brown ale har en flot mørk nøddebrun farve og på toppen et højt beige skum. Den tunge aroma er præget af brun farin, karamel, bær og frugter, og hasselnød. Det bliver til en let, frisk, frugtig og humlet nutella i næsen. Kroppen er mediumfyldig og man fornemmer straks, at den er rig på alkohol, men der er en besnærende frugtsyre og -sødme, der sammen med den let nøddede karamelbund, gør dette års Påskebryg til en rigtig god oplevelse. God cremet mundfølelse. Øllen har en lav bitterhed og en åben profil, der gør den velegnet fra alt til gryderetter til rustikke salater. Til milde oste kunne den også været et fint bud.

★★★★☆☆

Jacobsen – Påske Pale Ale

Pale Ale 5,5 % ABV

Gyldent kobber farvet pale ale med et tæt, hvidt skum på toppen. En frisk og frugtig næse med lime og grape i front og hyldeblomst sekundært. Alt sammen på en blid, kornet maltbase. Man bliver mødt af en bitterhed i den mediumfyldige øl, som er lidt overvældende for en pale ale. Den kæmper noget med citrusfrugterne og en fyldig maltbund, og flaskens store størrelse til trods, er det ikke en nydeøl. Der skal mad på bordet og gerne noget med en kraftig profil. Mørkt rugbrød er godt, men lam kunne også tage sig godt ud til øllet.

★★☆☆☆☆

Skanderborg Bryghus – 866,0 IPA

IPA 6% ABV

Strågul øl med en kridhvid skumkrone. Fyldig citrusaroma, urter, fyrrenåle og kiks fylder næsen og opleves rund og frisk. Fyldig og humlefrisk krop med en potent karbonering. Bitter grapefrugt, grønne urter og malt giver en ret kort og skarp finish. Frækt bud kunne være til en sildeservering.

★★★★☆☆

Læs med igen i næste weekend, hvor jeg runder smagningen af med en stribe lækker påskebryg.

You may also like

1 kommenter

De fem bedste danske påskebryg - Bare God Smag 16. marts 2021 - 19:09

[…] Danmarks bedste påskebryg part 3 […]

Svar

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.