I Hvidovre åbnede sidste år et lille, men ambitiøst bryggeri ved navn Slowburn. De har på under et år etableret sig som en af de helt store blandt de små, men nu er the honeymoon period overstået og corona-virussen banker på døren.

Co-op bryggeriet Slowburn blev startet af tre venner tilbage i august 2019. Bryggeriet er fast forankret i det lille lokalsamfund i Hvidovre, klos op og ned ad vingård, gartneri og nyttehaver og i det hele taget, er det et usædvanligt bryggeri, hvor de tre venners tilgang til ølbryggeriet kan måles direkte i velsmag i øllet.
”Vi drømte om at åbne et bryggeri på vores vilkår, hvor fokus var på kvalitet og en videnskabelig tilgang til ølbrygning, mens vi beholder vores værdier som et bæredygtigt korporativ. Som co-op er vi 100% medarbejderejet og demokratisk drevet.”, fortæller Andrew Keating, den ene af de tre grundlæggere, der også består af Amalie og Stefano, hver med deres ekspertiseområde.
Andrew fortæller, for at sætte størrelsen på bryggeriet i perspektiv, at de brygger cirka 55 hektoliter om måneden. Det svarer til cirka en sjettedel af produktionen hos Amager Bryghus. En stor del af de 55 hektoliter bliver solgt til udskænkningssteder og corona-krisen giver anledning til panderynker hos Slowburn.
”I omegnen af 80 % af den øl vi producerer, bliver solgt på fad til barer og restauranter. Siden regeringen lukkede udskænkningsstederne, er vores salg af fade fuldstændig stoppet. Vi har bogstaveligt talt solgt nul fade. Det har selvfølgelig haft en særdeles negativ effekt på vores indtjening”, siger Andrew.
Artiklen forsætter efter indslaget
Men hvad kan vi så gøre, for at hjælpe jer, med at holde skuden over vande?
”Alle bryggerier, barer og restauranter har ondt lig nu, de fleste meget ondt. Så det bedste forbrugerne kan gøre, er at støtte de lokalebryggerier, barer og restauranter ved at bestille øl, mad, merchandise og gavekort. Bestil endelig mere end du normalt ville. Bestilt til din ven, der sidder i karantæne – selvfølgelig så længe du har råd til. Hvert enkelt indkøb hjælper dine foretrukne steder med at undgå at gå konkurs.”
Trods bryggeriets unge alder, har bryggeriet skabt en struktur i logistikken, en tilknytning til lokalområdet og etableret en tilstedeværelse på den københavnske øl-scene, der har kunne opbløde et ellers muligt frit fald mod afgrunden.
”Vi havde heldigvis allerede en fungerende webshop før krisen satte ind og den opbakning vi har fået af samfundet omkring bryggeriet har været fantastisk. Da corona-virussen lukkede landet, tilbød vi en 15 % rabat på vores webshop samt gratis levering til hele landet, og vi har personligt leveret dåser og growlers til københavnske dørtrin næsten hver dag siden da. Vi kæmper stadig for at holde os flydende, men støtten fra lokale øldrikkere har både hjulpet os økonomisk og hævet vores humør.”
Den store opbakning har rørt de tre bryggere, og Andrew vil på Slowburns vegne gerne udtrykke sin taknemmelighed for den brede opbakning de har modtaget, i denne svære tid:
”Vi vil af hjertet takke alle de danske øldrikkere for deres fantastiske reaktion på denne krise. Desværre vil det tage noget tid at ride denne storm af, så forsæt endelig med at støtte dine lokale virksomheder! Dine købsbeslutninger er mere effektive nu end nogensinde”
Find deres webbutik her: https://slowburn.coop/ og husk koden WASHYOURHANDS for 15 % rabat.
Er du til vin, hjælper Slowburn nabogården Nordlund med at sælge vin, via deres velfungerende hjemmeside. Så mangler du en vin til påskebordet eller aftenhyggen, så kan du mens du alligevel køber lækker øl også fylde et par flasker vin i indkøbskurven: https://slowburn.coop/collections/nordlund