#CraftbeerAid2020 – Deltag i Danmarks måske største virtuelle ølsmagning

af Kasper Mundt-Nielsen

Landet er lukket ned og #CraftbeerAid2020 iværksat. Nu melder 12 bryggerier sig på banen med et samlet initiativ om Danmarks største virtuelle ølbar i påsken.

For mig er påsken altid en højtid jeg ser frem til. Jeg elsker de hyggelige frokoster med dejlig mad og god øl (og snaps) med venner og familie, men i år, kommer frokosten kun til at bestå af os tre herhjemme på matriklen. Det skal også nok blive hyggeligt, uden tvivl, men vi savner samværet med venner og familie. Nu kommer der dog en lidt uventet håndsrækning fra Royal Unibrew, der har samlet 12 danske bryggerier om en stor virtuel ølsmagning langfredag. Måske, måske ikke, inspireret af https://peoplelikeus.dk/ der for nyligt afholdt deres første live fællessmagning. De har fællessmagning nr. 2 d. 28/3 kl 13-1430, hvor blandt Mikkellers Mikkel Borg Bjergsø vil deltage i live smagningen. Læs mere her: https://peoplelikeus.dk/shop/packs-bundles/beer-packs/plu-beer-tasting-menu-2

Royal Unibrews koncept er relativt simpelt. Køb en smagekasse online til 349 + pant og fragt senest den 5. april med øl fra de 12 bryggerier og tænd så computeren d. 10. april kl 13, hvor du så sammen med resten af deltagerne i løbet af 3 til 4 timer vil blive udsat for anektdoter og information om de forskellige øl fra brygmestre og øleksperter. Da smagningen livestreames på facebook, vil det være muligt at stille spørgsmål til de medvirkende undervejs.

Smagningen er en reaktion på den krise de danske bryggerier er i, i øjeblikket og målet er, at give os et sted at samles om god øl i en svær tid.

” Nedlukningerne i forbindelse med corona tager hårdt på branchen. Ikke mindst på alle mikrobryggerierne, der i høj grad er afhængige af salget på barerne. Vi vil gerne være med til at sikre, at danskerne også i fremtiden har meget spændende øl at vælge mellem. Det kræver, at vi samarbejder på tværs i branchen og tænker nyt,” siger Jesper Larsen, der er Nordic Marketing Manager for Craft Beer hos Royal Unibrew.

De 12 bryggerier er:

1. Anarkist / Theodor Schiøtz Brewing Co

2. Amager Bryghus

3. Fanø Bryghus

4. Herslev Bryghus

5. Midtfyns Bryghus

6. Svaneke Bryghus

7. Svendborgsund Bryghus

8. The Man Behind

9. Thisted Bryghus

10. Ugly Duck Brewing Co

11. Ørbæk Bryggeri

12. Aarhus Bryghus

Det er altså et bredt udsnit af landets større bryggerier der deltager og arrangørerne lover, at der vil være lidt for enhver smag.

“Vi vil gerne lave en slags virtuelt langbord – en folkefest for alle uanset om man er til pilsner, stout eller IPA’er. Det savner vi her midt i den tid, hvor danske barer, ølværksteder og brewpubs er tørlagte,” siger Jesper Larsen.

Mere information og link til smagekassen kan findes her: www.craftmakerscollective.com.

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.