#CraftbeerAid2020 – BrygBrygBryg

af Kasper Mundt-Nielsen

Barer og bryggerier, store som små, har det svært i disse dage. Jeg tager kontakt til nogle af de berørte parter, for at høre, hvordan vi kan yde støtte og hjælpe dem med at holde skuden oven vande. Vil du fortælle din historie, hører jeg gerne fra dig.

Første bryggeri på blokken er nano-bryggeriet BrygBrygBryg fra Skovlunde. De sælger håndbrygget kærlighed på flaske i ganske små batches.

“Vi er et nano-bryggeri og vi brygger i gennemsnit to bryg om måneden. Vi brygger 200 liter af gangen og det svarer til en færdig øl-mængde i omegnen af 130 til 160 liter afhængigt af øllets ABV”, fortæller Mikkel Wind-Pedersen, der sammen med Kenneth Skovhede er de to mænd bag BrygBrygBryg.

De små mængder og det faktum, at de producerer langt det meste på flaske, betyder, at det ikke er Skovlundebryggeriet, der er hårdest ramt af coronakrisen.

“Vi har fra start solgt mest til butikkerne, hvilket betyder, at vi på nuværende tidspunkt mest mærker krisen på fustagesalget og da vi primært sælger flasker, er det heldigvis ikke hele vores eksistensgrundlag der står og tager plads på lageret. Når det er sagt, er det selvfølgelig noget der kan mærkes og vi var det helst foruden,” siger Mikkel Wind-Pedersen

Jeg spurgte Mikkel, hvad vi som forbrugere kan gøre, for at støtte op om BrygBrygBryg og andre bryggerier i samme situation:

“Der er helt sikkert andre bryggerier, der sælger flere fustager end vi gør såsom Spybrew, Hoppe.Beer, Gamma og Alefarm, blot for at nævne et par stykker, og det salg er der lukket ned for i disse dage. Men mange af dem sælger flasker direkte fra bryggerierne og det vil vi meget gerne opfordre, til at støtte op omkring. Vi skal også huske alle barerne, der har det EKSTRA svært i disse tider. Dem, der holder lukket får det svært om noget tid og dem, der holder åbent, men med foranstaltninger truffet, får det også svært. Da vi som bryggeri ikke er så påvirket som andre bryggeriet, har vi valgt at donere både flaske øl og fustager til en bar i København som har det svært. Vi må hjælpe hinanden med at komme igennem denne udfordring. Vi er alle bedst tjent med at vores lokale vandhuller også kan holde åbent, når hverdagen vender tilbage til normalen.”

Anmeldelse af Beskidt Morgenfrisk fra BrygBrygBryg

“Vi har hørt en lille fugl synge om at Wika Meny i Køge og Kvickly Allerød har søsat CraftbeerAid hvor de kører tilbud på Craftbeer. Det er også en måde at støtte de bryggerier, der sælger til netop de kæder”, uddyber Mikkel Wind-Pedersen

Mikkel kommer også med en opfordring til de danske øldrikkere, som han mener allerede gør en storr indsats, men som kan gå et ekstra skridt, for at bakke op om deres lokale vandhuller.

“At dømme fra de sociale medier, gør de danske øldrikkere det rigtigt godt, men vi vil også gerne opfordre til, at kontakte og handle hos de barer, der holder åbent for flaskesalg og growlers påfyldining, og støtte dem. Men husk nu at holde afstand, husk håndsprit og husk at passe på hinanden. 

Det skal heldigvis ikke gå i corona det hele og jeg udnyttede muligheden for udfritte Mikkel for lidt information om, hvad vi kan vente fra BrygBrygBryg i den nærmeste fremtid.

“Vi har en masse spændende nyt på vej. Vi har blandt andet nogle sure frugtøl på vej, såsom en collab-øl med rooibos, der ender surt og røget, en kveik Brown Ale som snart ser dagens lys samt en Imperial chokolade stout.

Ydermere har vi lige flasket 4 Brett øl som snart har release. Dem har vi været lidt stille omkring, men jeg kan da godt løfte sløret for hvilke det er:

En Rauch beer med Brett

En Brett ale med bergamotte

En Brett ale med Jasmin thé

En Brett ale med fersken cream thé

De har alle lagret over 1 år sammen med egetræ. Dem glæder vi os til at få noget respons på.” 

Jeg ved ikke med jer, men jeg glæder mig meget til at smage med, når BrygBrygBryg lancerer deres næste øl.

You may also like

4 kommentarer

Skanderborg Bryghus Great Limited Release – Bare God Smag 25. december 2020 - 13:46

[…] Det gjorde BrygBrygBryg i hvert fald, da jeg interviewede dem i marts, da Coronakrisen for alvor fik fat i Danmark: Interview med BrygBrygBryg […]

Svar
Hverdagsøl brygger øl med BrygBrygBryg – Bare God Smag 27. januar 2021 - 20:09

[…] #CraftbeerAid2020 – BrygBrygBryg […]

Svar
Craft på dansk – vi smager på Kasper og Yvonne - Bare God Smag 22. februar 2021 - 16:54

[…] blev til to videoer, og den første kan du se herunder, hvor vi smager på øl fra henholdsvis BrygBrygBryg og Kasper Brew […]

Svar
Lyse nætter til Copenhagen Beer Week - Bare God Smag 18. april 2022 - 16:41

[…] Læs om BrygBrygBryg og hvordan corona påvirkede dem i starten af 2020 […]

Svar

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.