#CraftbeerAid2020 – Bad Seed Brewing

af Kasper Mundt-Nielsen

Med rødder i Gudumholm, Nordjylland, har Bad Seed Brewing for en københavnesnude som mig, været lidt out of sight – out of mind. I takt med at landet bliver lukket ned, bliver det bestemt ikke nemmere at være opmærksom på bryggerierne i yderkantsområderne.

De 216 danske bryggerier, der var ved årsskiftet, er flot placeret rundt omkring i landet. Vi er ikke centralt placeret i storbyerne; en rigtig stor del af bryggerierne befinder sig i små landsbyer fordelt over hele landet. Det er både små og store bryggerier, der bliver en fastforankret del af lokalsamfundet og os med et par år på bagen, husker hvor ondt det gjorde, da landsbyslagteren og den lokale købmand lukkede ned for snart 30 år siden. Det må ikke også ske med bryggerierne, men den nuværende coronavirus er en reel trussel mod bryggerier landet over. Mange lever fra bryg til bryg og fra ordre til ordre, men når der ingen ordrer er og øllen allerede er brygget risikerer bryggerier landet over, at stå tilbage med varelagre, der bliver for gammelt og udgifter, der ikke kan betales.

Derfor skal vi som forbrugere være med til at handle lokalt. Vi skal række ud til vores lokale bryggeri eller ølbar, og bestille den øl hjem, som vi ellers ville have nydt ude i byen, hvis den forbandede virus ikke havde lukket for hele vores dejlige land.

Mange bryggerier er selv på forkant med situationen, her i blandt nordjyske Bad Seed Brewing.

ØL-LEVERING TIL DØRTRINNET FORTSÆTTES I DENNE UGE – STØT JERES LOKALE BRYGGERIHJÆLP OS GERNE MED AT DELE DETTE…

Slået op af Bad Seed BrewingMandag den 16. marts 2020

Nu kan du jo så sige, “hvis du er en københavnersnude, hvorfor bekymrer du dig så om et bryggeri fra Nordjylland?”. Jo, det gør jeg af flere årsager. Jeg kan godt lide god øl fra hele verden og så vil jeg gerne dele min bekymring med læsere fra hele landet. For vi skal i samlet flok yde støtte til vores dygtige danske bryggere.

Men nu ligger landet ikke sådan, så jeg har startet dieselbilen og sat kursen mod Gudumholm, der ligger små 20 kilometer fra Aalborg centrum. Jeg var tidligere på ugen oppe og besøge Kvickly i Allerød, der er en af landets førende dagligvarebutikker, der også sælger specialøl. Købmanden er i samarbejde med en gruppe danske ølbloggere og Wika Meny i Køge gået sammen om, at promovere og støtte de danske bryggerier og udskænkningssteder, der virkelig bliver sat på prøve i øjeblikket. Wika Meny i Køge og Kvickly i Allerød giver 15 % rabat på øl fra danske bryggerier og de danske bloggere mødes under hashtagget #craftbeerAid2020 for at sætte spotlight på meget af den dejlige danske øl, vi har herhjemme.

Er der for langt til de to dagligvarebutikker til Sjælland, sender jeg hermed en kraftig opfordring til at opsøge dit lokale bryggeri på facebook, der er som Bad Seed Brewing rigtigt mange, der hellere end gerne leverer deres gyldne dråber lige til døren – og ofte endda helt gratis.

Ousen har lavet et – endnu ufuldendt – kort over danske bryggerier og udskænkningssteder, der hjælper os tørstige danskere med at få stillet sin trang. Så hjælp dig selv og hjælp en brygger i nød: Kort til øl under coronakrisen

Under mit besøg i Allerød kom jeg blandt andet hjem med en dåse Can IPA, som jeg anmelder lige herunder.

View this post on Instagram

Hi guys! Review below. . Hop lige ind på bloggen, hvor jeg skriver, hvorfor det er så vigtigt at vi holder hånd under vores lokale bryggerier, men også dem, der for en københavnersnude som mig, måske ikke er så lokal alligevel. Skal jeg sætte spot på dit bryggeri, så ”slide into my DM’s” . Bad Seed Brewing – CAN IPA . NEIPA 6 % ABV , Jeg har i øjeblikket en svaghed for Idaho 7 humlen og da jeg faldt over denne øl, der ikke blot er tørhumlet med Idaho 7 men også Mosaic, var det et meget let valg at lægge den i indkøbsvognen. Den dufter mildt tropisk af fede modne ferskener og mango. Der er ikke noget nordjysk go’dav punch fra humlen i næsen, men aromaen er i stedet forførende og omfavnende. Yderst delikat, piney multifrugtsjuice. Den byder straks mere op til dans i den friske humleprofil, der udover de tropiske stenfrugter er både jordet, citrussy, piney og dank, og så falder den til den bitre side af NEIPA’erne. Jeg er især glad for kombinationen af de jordede noter og den bitre grapefrugt man fornemmer, i en krop der er mediumfyldig og med en karbonering til den milde side. Hele øloplevelsen samler sig i en bitter, krydret og super humlet lækker IPA. Hvad der startede forførende, som aftenens første fadøl i Jomfru Anegade ender med en decideret smags-knytnæve på ægte nordjysk maner – lige i fjæset. Og jeg elsker det. . ★★★★★☆ . Dryhopped with Idaho 7 and Mosaic, this NEIPA from northern Jutland is a delicious and aromatic mix of peach, mango and a bit of citrus on the nose. Very pleasant and heartwarming. The taste is feistier with the stone fruits, piney, earthy and dank. Very hoppy and especially the earthy notes a long with bitter grape works very well. It is very bitter and spicy. Body is medium and carbonation is low. I love this beer for its up front, almost naivety, yet very personal and in your face taste. . ★★★★★☆ . #craftbeeraid2020 #badseedbrewing #jylland #aalborg #øl #ølanmeldelse #drikdansk #drikhjemmeude #beer #beerblog #beerreview #craftbeer #beerlover #craftbeerlover #beernerd #beergeek #beerme #beerinsta #beerstagram #beerporn #beerpic #ipa #neipa #idaho7 #mosaic #drikudehjemme @badseedbrewing

A post shared by Bare God Smag 🇩🇰🇬🇧 (@baregodsmag) on

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.