Craft på dansk – vi smager på Kasper og Yvonne

af Kasper Mundt-Nielsen

For nyligt blev jeg inviteret på besøg hos Craft på Dansk, der er en YouTubekanal, der snakker om craft øl, på dansk. Skulle nogen være i tvivl.

Den invitation kunne jeg naturligvis ikke lade mig forpasse, så jeg drog på langfart, for at besøge de to værter Simon Kirkegaard aka HopdaddyDK og Kenneth Ditmar Hansen, der blandt andet er kendt for at være initiativtager til Ølrejsen – Danmark Rundt og Facebookgruppen Danske ØL Folk.

Det blev til to videoer, og den første kan du se herunder, hvor vi smager på øl fra henholdsvis BrygBrygBryg og Kasper Brew co.

Jeg undskylder på forhånd – jeg er ikke videre kameravant. Desuden fabler vi om nogle ting, som vi under optagelserne ikke var sikre på, dem forklarer jeg mig ud af under videoen.

BrygBrygBrygs Yvonne2 er en speciel-mega frugtet udgave af Yvonne, som var en del af deres Surt 2020 udgivelse, hvor de udgav 6 øl med forskellige kvindenavne. Udgivelsen blev akkompagneret af en smuk øllificeret udgave af Otto Brandenburgs Susanne, Birgitte og Hanne, som Copenhagen Beer Traveller stod bag. Se den lige, den varer kun et minut.

Copenhagen Beer Traveller spiller Surt 2020

Kasper Brew Co har – udover et utroligt flot navn – gang i en masse spændende ting og sager på Stevns. I en slags bryggerkollektiv/andelsbryggeri huserer de i samme omgivelser som Umage, som står for den ene halvdel af øllet i Joker & The Thief. Hvorvidt de 3 gange K/Casper også brygger med hos Umage, må jeg på nuværende tidspunkt melde svar skyldig.

To skønne øl, nydt i godt selskab. Og senere på ugen, kommer endnu et afsnit, hvor vi smager en voldsomt hypet dansk IPA samt noget mere surt, og om muligt endnu mere specielt end BrygBrygBrygs vidunderlige Yvonne2.

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.