Copenhagen Beer Festival

af Kasper Mundt-Nielsen

Lørdag fra 12 til 20 er der ølfestival i Valby Hallen. Det har været lidt sparsomt med information om arrangementet, der dog har været heftigt promoveret på de sociale medier. I hvert fald i mit feed. Med annoncererede adgangspriser på et sted mellem 65 og 80 kroner, som dog endte med at blive 100 kroner ved check ud, har jeg dog tænkt mig at give det en chance. For pengene, får jeg muligvis en mulepose og et fint glas – men det er også lidt uklart. Desuden skulle der være ”mikrosmagninger” med i prisen, men heller ikke det er helt til at finde ud af, hvad betyder.

Til gengæld er arrangementet ikke poletbaseret og man køber sine smagninger direkte hos udstilleren. Pengene går derved ubeskåret til bryggeriet/udstilleren og det er da egentlig ret sympatisk.

Arrangøren bag Copenhagen Beer Festival har dog prøvet det hele før. De står blandt andet bag lignende arrangementer i Aarhus og Odense. Se mere her: https://beer-fest.dk/

Den mangelfulde og til tider øst/vestvendte kommunikation, gør det svært at finde ud af hvad der er hoved og hale ved arrangementet og hvem, der egentlig udstiller er jeg heller ikke 100 % sikker på. Men jeg tager udgangspunkt i deres seneste billede med bryggeri- og importørlogoer, og giver her et par bud på, hvor det kan betale sig at smide nogle af månedens sidste mønter.

Sådan ser udstillerlisten ud. Billedet er lånt af https://www.copenhagen-beer-festival.dk/

Udstillerlisten er præget af små danske bryggerier, hvilket jeg finder vældigt spændende, om end det måske ikke er dem, der tiltrækker det helt store publikum.

Det ville have klædt arrangøren at promovere de enkelte udstillere, så det er nemmere at finde rundt blandt udstillerne, men heldigvis er flere til at genkende på logoet. Dog må jeg indrømme, at ikke alle er lige nemme at genkende, så det må komme som en overraskelse, når jeg besøger festivalen.

Mine “must trys”:

BrygBrygBryg

Jeg skammer mig. Jeg har aldrig smagt øl fra ultra small batch bryggeriet fra Skovlunde, men nu skal det altså være. Mikkel og Kenneth fra BrygBrygBryg plukker gerne selv deres ingredienser eller finder dem så vidt muligt fra lokale producenter og så håndflasker de bryggen i ganske små batches. Jeg ser i den grad frem til at smage ”hindbær explosion sour” Annika og Cinnamon Kiss Vintage, en krydret strong ale fra 2018, som begge bliver serveret fra fad. De medbringer også en række flaskede øl og forhåbentlig er der mulighed for at komme hjem med et par flasker.

Dry & Bitter

Humlemestrene fra Gørløse lancerer den ene fremragende humlebombe efter den anden. Stout og sour mestrer de også. En af landets fineste bryggerier kommer til at trække stort publikum og har du ikke smagt den endnu, så start dagen med en Double Dippy Doo, der er en af landets fineste Double New England IPA’s. Jeg er også glad for deres kaffeporter Undulate v1.

Zichovec

Tjekkiske Zichovec laver noget lækkert IPA og jeg håber på især at stifte bekendtskab med deres Nectar of Happiness 17, der er en flot hazy og grødet NEIPA af international klasse. Også deres passionsfrugt sour Sour 12 Passion Fruit skulle være værd at stå i kø efter.

Hornbeer

Kirke Hyllinge-bryggeriet skiftede ejere i 2018 og det har for mit vedkommende været stærkt begrænset, hvad jeg har smagt fra det kreative bryggeri siden. Det har ikke været af egen god vilje, men muligheden har bare ikke været der. Nu skal det altså være og mens jeg ikke ved, hvilke øl de medbringer, håber jeg at kunne nyde gensyn med Black Magic Woman, en bitter og røget imperial stout. Jeg synes generelt, at de historisk har været dygtige til at ramme en bitter nerve i deres øl, og det håber jeg, at de nye ejere har videreført.

Kasper Brew Co.

Kender dem ikke, men fedt navn, selvom det begrænser mine egne muligheder, skulle jeg en dag oprette et mindre bryggeriforetagende. Også ølnavnene er der styr på: Haze of the Rising Sun og Smells Like Tea Spirit er top notch.

Manual

Skotske Manual skulle lave en ret svedig laktosestout ved navn Concrete Island. Her er hvad de selv skriver: Milk Chocolate Imperial Stout. Pale, Munich, caramel, chocolate wheat, chokocalte, honey, roasted barley malts, London Fog & Voss Kveik yeast strains, organic cacao nibs =/= chocolate pudding, liquorice treacle.

Har du et godt tip til hvad, der er værd at gå efter, så smid en kommentar i feltet herunder. Vi ses til en hyggelig eftermiddag i Valby.

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.