Big Doink – Gamma

af Kasper Mundt-Nielsen

DIPA 8 % ABV

Gammas Big Doink var, hvis ikke min nummer 1, så i hvert fald i top 3 over bedste danske øl i 2019. Så når jeg ser en dåse på hylden, kan jeg selvfølgelig ikke lade den stå.

Af flere årsager virker 2019 som en fjern fortid, og den gang, i tidernes morgen, var Big Doink en af de mere ekstreme IPA’er i Danmark – men også den, der for alvor tøjlede humlerne og fik skabt balance i vanviddet. Kom Big Doink på markedet i dag, er jeg ikke sikker på, at øllen ville få samme opmærksomhed som den gang, for der er løbet meget humle gennem åen siden, og flere og flere, har fået styr på deres shit.

Eller også ville den.

For mens Big Doink måske ikke anses som ekstrem længere, formår den stadig at balancere den krydrede markante humle og dankness med den silkebløde alkohol og den særdeles fyldige og voldsomt lækre mundfylde. Der er masser af tropeskov i øllet; mango og grapefrugt. Der er den kendte Gamma-nåleskov og smæk på krydderierne. Humlen sætter sig virkelig. Øllen er tappet for lidt mere end 14 dage siden og det er mere eller mindre det optimale vindue at nyde Gammas humlede øl i, men jeg kan ikke lade være med at føle, at mens grundstenen af den fantastiske øl fra 2019 stadig er der, er det som om, at der er skruet en smule ned for ekstremiteterne. Det ærgrer mig, at jeg bliver nødt til at pointere det, for det betyder ikke, at Big Doink fra september 2020 er en dårlig øl. Nej, langt, langt fra. Men 2019 var perfektion på dåse og det er dette ikke – det er bare en allerhelvedes god øl, jeg under jer alle at smage. Must buy!

★★★★★☆

You may also like

1 kommenter

Øl og kød - Bare God Smag 23. juni 2022 - 08:55

[…] Big Doink scorer altid højt på Baregodsmag.dk […]

Svar

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.