Alefarm laver øl til en af landets mest interessante frokostrestauranter

af Kasper Mundt-Nielsen

For nyligt besøgte jeg Restaurant Carl Nielsen, for at skrive en historie om en af de mest spændende nye frokostrestauranter i ikke bare København, men i hele landet. Historien rammer ikke Baregodsmag, men magasinet Food&Drink om en lille måneds tid (det kan du få gratis i din mailbox, ved at tilmelde dig her: www.bit.ly/tilmeldscf ), men noget af det vi snakkede om, som de på restauranten mente justeres på, når landet åbnede igen, var ølkortet.

Smørrebrødet er der nemlig også i den grad styr på, hvor Thilde Gilling aka Tyremor præsterer smørrebrød fra et lille fredet køkken nær Amalienborg, men et af de få kritikpunkter der har været fra anmelderne, er netop deres udvalg af øl.

Forsættes efter billedet

Der er ikke meget remoulade og pomfritter over Thilde ‘Tyremor’ Gillings signatursmørrebrød, der er en tatar-ret hun kalder Prima Nocte. Navnet er en homage til musikgruppen Suspekt fra Albertslund. Foto: Restaurant Carl Nielsen

Øludvalg i restauranter har alle dage været en af mine kæpheste, men anført af Tyremor var jeg ikke i tvivl om, at der lå vægt bag ordene, når de sagde, at det ville ske. Tyremor er ølsommelier og nok er hun opvokset i Vestsjælland, men der er noget udpræget vestegnspige over hende, for som hun bekendtgjorde under mit besøg: ”jeg siger aldrig nej til en snaps” og lur mig, om øllen så ikke følger med ved siden af.

Hvor vidt Thilde ’Tyremor’ Gilling har været involveret i bryggeriet af den nye Carl Nielsen Helles, som Alefarm netop har præsenteret, er jeg dog ikke klar over. Men øllen, der som navnet antyder en Helles, lander på Restaurant Carl Nielsen i Toldbodgade, i hjertet af København den 19. april.

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.