Årets Udenlandske Bryggeri

af Kasper Mundt-Nielsen

Hvis jeg havde det svært ved at pege på det bedste danske bryggeri – hvilket i virkeligheden ikke var så svært igen – har det været nærmest umuligt at pege på årets udenlandske bryggeri. Det var det, fordi 2020 for mig handlede om at støtte lokalt og drikke dansk. 

Dit lokale bryggeri står og falder med dine indkøb, skrev jeg et par dage efter, at regeringen havde lukket for beværtninger, natklubber og restauranter. Der var stor bevågenhed på den svære situation bryggerierne stod i og det lader til, at folket forstod alvoren: #craftbeeraid2020, #støtlokalt og #drikdansk trendede og ind til videre har langt størstedelen af de danske bryggerier klaret sig igennem krisen – dog måtte eksempelvis spændende Broaden & Build desværre hurtigt dreje nøglen om, og der er ingen tvivl om, at bryggerierne er svært pressede og vi må ikke glemme, at støtte vores lokale bryggeri, udskænkningssted og ølbutik.

Jeg har derfor overhovedet ikke fokuseret på udenlandske bryggerier i år, selvom jeg selvfølgelig har haft drukket min del – jeg er jo trods alt ikke hellig.

Noget af det, jeg har drukket mest af, er Founders. Legendariske Founders klarer sig præcist lige så godt, som de længe har gjort og kunne sagtens have modtaget min nominering. 

Du kan læse en anmeldelse af otte af deres øl her, da jeg byggede min egen ølsmagning på Skaal:

Jeg har også haft gode oplevelser med 3 Fonteinen og Amundsen, som også begge var i spil til en nominering. Sur øl i verdensklasse og tyktflydende kagestout, der formåede at imponere min ikke-alkoholdrikkende hustru, respektivt.

Men jeg vælger i stedet at nominere et bryggeri, hvis outdoor bar på Boston havn, jeg besøgte for to somre siden:

Årets Udenlandske Bryggeri 2020 er Trillium Brewing Company

De fleste ølnørder har hørt om Trillium og deres exceptionelt høje niveau. Enkelte gange har vi også været heldige at kunne nyde dyr indkøbt import af både IPA og surt, dog ofte med en smule alder, efter en lang tur på båden fra staterne til de endelig rammer Danmark. Men for nyligt blev der fløjet en ordentlig røvfuld vel-opbevaret og frisktappet øl til de danske ølforhandlere og hurra for det. 

En enkelt øl sendte mig tilbage til sommeren 2018: Twice The Daily Serving, en fuldstændig åndsvag god berliner weisse:

 

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Et opslag delt af Bare God Smag 🇩🇰🇬🇧 (@baregodsmag)

Indstillingen overleveres hermed til Beerbloggers.dk, hvor alle deltagere til DBBA2020 har mulighed for at indstille deres favoritter hvorefter et panel bestående af bloggerkollektivet Beerbloggers.dk peger på de endelige nominerede. Afstemningen foregår i perioden d. 12/12 til 17/12 og vinderne bliver offentliggjort ved en stor online-transmission.

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.