Årets Special Award

af Kasper Mundt-Nielsen

2020 har været præget af en enorm velvilje til at støtte op om dem, som har det hårdt. Kollektivt har forbrugere købt øl fra de lokale bryggerier og delt deres gode øloplevelser online. beerbloggers.dk lancerede hashtagget #craftbeeraid2020, der i skrivende stund præger 1771 opslag på instagram, hvor de små og store danske bryggerier fik en tiltrængt nødhjælp i form af især positiv omtale men også lidt gratis reklame i en tid, hvor pengene var små. Den enorme opbakning fortjener en stor ros og kunne sagtens have modtaget min nominering. 

Men mens pandemien har raseret og vi har støttet, og drukket lokalt, skete der en ølrevolution i supermarkederne. Først landede et stort udvalg af belgiske klassikere i Salling Groups butikker i form af De Molen, Rodenbach, Duvel og flere, hvor store klassikere kunne konkurrere med dansk makroøl på især kvalitet, men også pris. Fire Rodenbach Grand Cru til 100 kroner i Føtex er et decideret røverkøb.

Senere rykkede To Øl ind hos både Coop og Salling Group, hvor de med deres øgede kapacitet på det nye bryggeri i Svinninge nu pumper vanvittig lækker frisk humle ud til de danske forbrugere til hidtil uhørte priser for craft øl. 

To Øl får min nominering til Årets Special Awards for at give supermarkedskunderne adgang til frisk IPA, Pale Ale og Pilsner – opbevaret i køleskab i mange af butikkerne – til cirka 25 kroner. To Øls ølproduktion er topmoderne og der bliver ikke sparet på kvaliteten, bare fordi den sælges til Hr og Fru Danmark. 

Jeg vil vove pelsen og påstå, at To Øls indtog i supermarkederne er det bedste, der er sket for supermarkedsøl siden Danske Ølentusiaster blev stiftet. Med To Øls IPA Whirlpool har alle forbrugeren nu adgang til frisk og fremragende humlejuice af international klasse til priser, hvor alle kan være med.

Indstillingen overleveres hermed til Beerbloggers.dk, hvor alle deltagere til DBBA2020 har mulighed for at indstille deres favoritter hvorefter et panel bestående af bloggerkollektivet Beerbloggers.dk peger på de endelige nominerede. Afstemningen foregår i perioden d. 12/12 til 17/12 og vinderne bliver offentliggjort ved en stor online-transmission.

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.