Årets Ølbar

af Kasper Mundt-Nielsen

Jeg havde store ambitioner for denne kategori, da året startede. Da jeg startede baregodsmag.dk kort før COVID-19 viste sit grimme ansigt, var det med et ønske om at fortælle historierne om de gode udskænkningssteder for både øl, vin og spiritus i især København men også resten af landet. Men sådan skulle det ikke gå… Lad os i stedet håbe, at projektet kan få vinger i 2021.

Selvom jeg efter mine standarder har drukket ufatteligt mange øl i år, er det mange år siden, at de er blevet drukket på så få lokationer. Det strider vildt imod min ambition om, ikke bare besøge men også forherlige de mange skønne udskænkningssteder vi har i landet. Men en ting er at drikke uansvarligt mange øl, vi skal i disse tider også huske at tage ansvar for os selv og dem omkring os. Mine rejsedage har derfor været stærkt begrænset i forhold til vanligt og grundlaget for min nominering af Årets Ølbar skal derfor findes blandt relativt få besøg. 

Det vigtigste ved en ølbar er naturligvis udvalget og min nominerede ølbar har intet mindre end 48 haner og et flaskeudvalg på den gode side af 100.

Ølbaren jeg nominerer har altid god øl på hanen og en god atmosfære, men samtidig har jeg også følt mig sikker. De har taget den raserende pandemi alvorligt, og der er på intet tidspunkt blevet slækket på reglerne.

Mine besøg på udskænkningssteder har i år fundet sted på lettere usædvanlige tidspunkter, hvor de har fungeret som et kontor uden for hjemmet.

Nogle vil måske mene, at beskrive office-out-of-home kvaliteter, når det kommer til ølbarer, er direkte åndsvagt, men i tider med begrænset social kontakt og en anbefaling om at lukke ned for kontorer hvor muligt, er det relevant som aldrig før. Her spiller kvaliteter som forplejning (kaffe og sodavand er altså også ok en gang imellem) og åbningstider ind – og ingen udskænkningssteder jeg er stødt på i København kan måle sig med min favorit til titlen som Årets Ølbar.

Og så er der lige prikken over i’et: der er et veludstyret køkken tilknyttet Årets Ølbar, hvor de serverer lækre burger, trøffelfritter, smørrebrød og andre lækre gastropub-retter.

Nå ja, og så har jeg ikke engang nævnt den store støtte, de har ydet til Det Fri Øl…

Årets Ølbar er Skaal

Jeg har tidligere skrevet en længere artikel om Ølbaren og dens kvaliteter, i magasinet Food&Drink. Læs med her: Food&Drink nr. 9 2020

Jeg har også bygget min egen Founders smagning på Skaal, som du kan læse om her:

Indstillingen overleveres hermed til Beerbloggers.dk, hvor alle deltagere til DBBA2020 har mulighed for at indstille deres favoritter hvorefter et panel bestående af bloggerkollektivet Beerbloggers.dk peger på de endelige nominerede. Afstemningen foregår i perioden d. 12/12 til 17/12 og vinderne bliver offentliggjort ved en stor online-transmission.

You may also like

Efterlad en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.